Härligt supersetpass

| Postat i: Träning
1
Onsdag 27/2 klockan 20:00
 
Hej! Som jag skrev igår så körde jag superset igår, och det känns idag! Ingen sån där jag-kan-inte-lyfta-något-träningsvärk mrn visst känner man att man har tagit i. Men jag supersetade bara axlar eftersom jag skulle behöva gå milsträckor mellan ryggövningarna eftersom latsdragen var upptagen (förvånande???)
 
Så här såg mitt pass ut:

RYGG
 
Marklyft:  82,5 kg, 8-9 rep.
 
Stående framåtlutande skivsstångsrodd: 37,5 kg, 7-8 rep.
 
Sittande rodd: 50 kg, 8-9 rep.
 
AXLAR

Superset: militärpress framför nacke: 20 kg
och
militärpress bakom nacke: 20 kg, x-8 rep.
 
Superset: viktskivsdrag åt sidan: 5 kg vardea hand
och
skivstångsdrag mot haka med smalt grepp: 25 kg, 6-8 rep.
 
 
 
 

Kvarg-galen!

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa
0
Onsdag 27/2 klockan 16:48
 
Hej! Jag har blivit kvarrggalen, när jag ska äta middag så längtar jag redan till mim goda kvälls-och-morgon-kvarg-blandning. Det är såå gott, ni förstår inte.
 
Så här gör jag min supergoda kvargblandning:
 
Jag blandar kvarg med tinade blåbär (odlade, för de smakar sött!) och hallon, sedan blandar jag i jordnötssmör (!!) efter det blandar jag i massa frön och avslutar med omänskligt mycket kanel. HUR GOTT ÄR DET INTE?!
Jag kan ju säga att det är jordnötssmöret och kanelen som gör det så himla smaskigt.
 

Om superset

| Postat i: Träning
0
Tisdag 26/2 klockan 16:22
 
Hej! Idag tänkte jag passa på att göra två flugor i en smäll: superseta! Jag kommer dels spara tid på det (måste ju hem och skratta åt alla osmarta tjejer i Top Model..!) och dels så kommer jag att öka förbränningen! (eftersom pulsen höjs) Hur bra är inte det??
 
Det är rygg och axlar som står på schemat idag, så jag föväntar mig svidande muskler efter passet.
 
För er som inte vet vad superseta är (eller bara behöver färska upp minnet) så kan jag ju förklara vad superset är:

Man gör två övningar i direkt följd upprepade gånger, utan vila emellan. Antingen väljer man två övningar för samma muskelgrupp, eller övningar för olika muskelgrupper. 

Exempel på superset kan vara att man kör åtta repetitioner hantellyft åt sidan och går sedan DIREKT över till hantelpress och kör även åtta repetioner där, sedan vilar man och efter det tillbaka till hantellyften åt sidan, osv....

 


Tips på proteinpulver: smaker och märken

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa
2
Måndag 25/2 klockan 20:12
 
Hej! Läste ni mitt tidigare inlägg som jag skrev om proteinpulver? Här kommer i alla fall fortsättnignen på det med tips på goda (och vidriga) protein!
 
De märken som jag har använt är Star nutrition's protein whey-80 och Self Omninutrition's protein Micro Whey Active.
 
Mitt allra första protein som jag köpte (åh, nostalgi!) var Star Nutrition's vanilj. Just då tyckte jag att det var jättegott, men efter ett tag tyckte jag det smakade.. skit?
 
I alla fall, Star nutrition's protein whey-80 är ett av de populäraste proteinet på marknaden och säljs på bland annat gymgrossisten. 
 
De smakerna jag har köpt är:

- vanilj
- choklad
- cookies and cream
 
Jag tycker varken om vaniljen eller cookies and cream, kan ju kanske bero på att jag alltid blandar med vatten i stället för mjölk. Med överlag så finns det en massa smaker av det här märket och eftersom att det är billigt så kan man ju testa några smaker. Har man aldrig använt sig av proteinpulver så tycker jag att det här är ett bra protein att börja med. 
Och nu kommer vi till mitt favoritprotein: Self Omninutrition's protein Micro Whey Active.
Det här är ett gott protein som jag faktiskt inte blir less på (hur bra är inte det??)
 
De smaker jag har köpt är:
 
- choklad
- jordgubb
 

Jag tycker att chokladen smakar bäst, men jordgubben är inte dålig den heller. Tänk vad goda de måste vara med mjölk! (blandar alltid med vatten).
Jag använder även Self Omninutrition's kaseinprotein. Och himmel vilket gott protein! (om man blandar med mjölk!!) Det smakar som milkshake, tjockt och gott, mmm! Jag har bara testat choklad och den kan jag varmt rekommendera.
 
 
Sammanfattning:
Jag tycker att Star nutrition's 
protein whey-80 är bäst att testa som sitt första protein. Detta för att ta reda på om proteinpulver passar en då det är billigt och bra och finns i en mängd smaker. Även om inte jag är så jätteförtjust i smakerna så kan nju ni göra det, särskilt om ni blandar med mjök, då smakar allt bättre.
 
När man känner att man vill fortsätta med protein tycker jag att man kan testa Self Omninutrition's protein Micro Whey Active, för det är godast (tycker jag) men lite dyrare
 
 
Sedan finns det en del protein som jag är nyfiken på att testa, och dessa är:
 
- Scitec Nutrition's protein chocolate - peanut
- Scitec Nutrition's protein chocolate - hazelnut
- Scitec Nutrition's  protein strawberry white chocolate
 
 
Någon som har testat någon av dessa??
 


Fantastiskt pass!

| Postat i: Träning
0
Söndag 24/2 klockan 20:52

Hey!
Idag hade jag ett helt fantastiskt ben-rumpa-biceps-pass. Ett sånt där pass som får en att inse att man borde låsa in sig på gymmet för alltid och bah kööööra tjugofyrasju! (eller kanske bäras bort av män med vita rockar för att man blir fullständigt hög på adrenalin??) Energin tog aldrig slut, inget kunde stoppa mig! Dessutom satte jag gjorde personbästa i knäböj. Och eftersom att det vanliga knäböjsstället var upptaget fick jag köra i smith, funkade ju det med!

Och nya favoriten höftlyft med stång som jag skrev om i ett tidigare inlägg körde jag också. Fortfarande porrstämpel på den övningen. Särskilt idag då jag bad en kille sätta dit stången när jag låg där och särade på benen. Hörni tjejer det kanske är ett bra raggnignssätt? "Ursäkta skulle du kunna lägga på stången på mig..?" Haha eller inte.
 
Invigde också mina nya supersnygga better bodies tights. Fan vad jag älskar dom! Så mycket roligare att träna i snygga kläder.
 

 

Tips och fakta om proteinpulver!

| Postat i: Träning
1

Lördag 23/2 klockan 15:00

Hej! Jag får lite frågor om proteinpulver lite då och då, så jag tänkte att jag gör ett helt inlägg åt er om just proteinpulver, bra va??

Jag upplever ibland människor som anser att proteinpulver är onödigt och att det räcker med vanlig hederlig kost. Till det säger jag: come on, var inte så skeptisk! (och tråkig, etc) Visst klarar man sig gott och väl med vanlig kost. MEN, eftersom man behöver mycket protein när man tränar så blir det dyrt att äta jättemycket kött. Jag har varken råd eller lust att ta med en ryggbiff i väskan att käka efter gymmet för att förhindra muskelnedbrytning. Men för dom som vill och har råd med det, varsågod!

Tjejprotein tycker jag personligen bara är ett dumt säljknep genom att locka med en söt rosa burk som man sätter en dyrare prislapp på. Kom igen, ett vanligt hederligt fungerar lika bra.


Proteinpulver är lite av en djungel i sig om man inte vet så mycket om det, jag hoppas att jag kan göra er lite klokare: 

 

Vasslekoncentrat
Det är både vanligast och billigast. Det är snabbverkande, enkelt förklarat: kroppen tar åt sig det snabbt. Därför passar det jättebra direkt efter träning för att förhindra muskelnedbrytning. Om man är jättekänslig mot mjölk så kan det vara en fördel att välja ett annat protein eftersom vassle är ett mjölkprotein.

Vassleisolat

100% vassleprotein. Detta är ett snabbt protein som är dyrare än vasslekoncentrat eftersom det är "en renare" vara. Men om man är känslig mot mjölk kan det ändå vara att föredra framför vasslekoncentrat.
Isolat innehåller både lite kolhydrater, laktos och fett.

Kasein

Det här är ett mjölkprotein som hindrar muskelnedbrytning under en längre tid eftersom det är ett protein som kroppen tar åt sig långsamt, kan man säga. Därför att detta protein helt perfekt att ta när man ska sova!

Soja

Jag har själv aldrig använt det. Men det är i alla fall ett vegetariskt protein och är lite dyrare än vassle. Det är ett snabbare protein än kasein men vassle är ändå snabbare än soja.

Ägg

Ja det finns faktiskt ägg i pulverorm, men jag har själv aldrig testat det. Det är ett bra alternativ om man är mjölkkänslig. Många föredrar smaken hos mjölkprotein framför det här proteinet.

Sammanfattning

Är du ny med proteinpulver och inte är allergisk mot något, så skulle jag rekommendera att man köper vassleprotein. Det är gott, billigt och framför allt kanonbra! Och om man inte satsar speciellt högt med träningen (typ hej bodybuilding!) räcker ett vassle/whey 80 (i stället för whey/vassle 100 som är dyrare).


JAG KOMMER ÄVEN ATT TIPSA OM MÄRKEN OCH SMAKER, HÅLL UTKIK!


Tips på tricepsövning

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa, Träning
1
Fredag 22/2 klockan 20:55
 
Hallå där! Så himla skönt med fredag! Kommer göra det som hälften av hela Sverige gör idag: hemmakväll! Dvs inte supa som andra hälften, känns ju sådär att sitta i en stuga mitt i ingenstans och dricka för sig själv. Det är sånna stunder som inavlade läskiga typer kommer och vill döda en. 
 
Tränade bröst, triceps och mage idag. Jobbigt med bänkpressen på flera sätt, tungt 'är det ju alltid (det kom en kille springandes till undsättning och backade upp mig sista repet!) sen så hade jag korta lössittande shorts och jag var hela tiden rädd att man skulle se in mellan benen när man ligger där och särar på benen och frustar (ja man SKA sära på benen när man kör bänkpress, man måste få stöd!!) 
 
Tänkte tipsa er om en tricepsövning som jag har börjar köra: smal bänkpress. Men hallå?! bänkpress = bröst?? Yesbox det stämmer men triceps involveras mer när man håller händerna tätt intill varandra på stången.
(Se bild nedan!)
 
Ni vet väl att triceps är jättebra att träna om man vill ha snygga armar? 2/3 av överarmen består ju av triceps ;)
 

SMAL BÄNKPRESS:
 
 
Så här ser det ut!

Det här måste ni testa!

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa
0
Fredag 22/2 klockan 12:50
 
Heeeej underbara fredag! Har kommit på att man kan äta kvarg på många olika sätt goda och imorse slog jag smakrekord! Fan så gott det var.

I kvargen blandade jag som vanligt ner blåbär, hallon, solrosfrön, pumpakärnor och linfrön. Men jag blandade även ner kanel, jordnötssmör och lite stevia. Missbruka gärna mängden kanel, det ska vara MYCKET. OH MY, vad gott!!! Ni måste testa det, lova??!
 

Hemmaträning, yay or nay?

| Postat i: Träning
1
Torsdag 21/2 klockan 17:00
 
Tjoo! Jag har funderat lite på det här med hemmaträning. 
 
Jag tycker att hemmaträning är både bra och dåligt. Det är ju bra för att man inte behöver ta sig till något gym. Men och andra sidan kan utrymme och annat vara lite besvärligare hemma. Och när man ska göra grodhopp så kan hyllor och annat elände hoppa och man blir rädd att de ska rasa. (ser framför mig en hylla som hoppar i takt till Grayhound typ). För att inte tala om grannarna om man bor i lägenhet, som tror att man blivit galen och hoppar ihjäl någon. Men hey, man måste ju och andra sidan inte skutta omrking och hoppa mitt i natten? 
 
Sen tycker jag också att miljön och alla svettiga människor på gymmet motiverar också. Okej, de måste inte vara svettiga, men ni fattar. (På tal om svett, KAN FOLK SLUTA STINKA PÅ GYMMET? Stinker man på gymmet så betyder det att det är gammal svett som kommer fram, usch!) 
 
Mina konditions-hoppa-omkring-och-nästan-välta-hyllor-pass tycker jag ändå funkar hemma. Känns som bortslösad tid att åka till gymmet bara för de passen, när det ligger 45 minuter hemifrån.
Förhoppnngsvis kanske man hoppar ihjäl ett spindel-as i samma veva. 
 
Vad tycker ni om hemmaträning?? Brukar ni träna hemma?
 


Cykeldårarna

| Postat i: Träning
1
Torsdag21/2 klockan 14:07
 
Tja! Här i Uppsala cyklar ALLA. Vare sig det är spårigt och fullt med snö eller snöfritt med en massa hundbajs överallt. Lite störande, för så fort man kliver åt sidan så är man 1 cm från att bli överköd av en hetsig cyklist (ni trodde jag skulle skriva "kliva i en hundskit" va? Men dom ser man inte nu för all jädra snö. Antingen kliver man på dom utan att se dom eller så finns dom helt enkelt inte på vintern..?) 
Gick huttrande och frös påväg till bilen efter att ha filmat en intervju imorse, och blev nästan påkörd av en cyklist, igen. Varför kör dom så nära hahah... Känner mig för övrigt som en fejk-norrlänning. Jag fryser lika mycket (eller mer?) som dom som bor här och jag fattar över huvud taget inte hur man kan sätta sig på en cykel så här års. 
 
Kör hellre spinning i stället jag! Hörde för övrigt på radion imorse att det finns 3-timmars spinning?! Skulle ju hinna självdö minst 4 gånger innan det tagit slut!!
 
Idag värmer jag mig under en filt på redaktionen, mys! 
 

So everybody, just follow me!

| Postat i: Träning
0

Onsdag 20/2 klockan 19:27

Hey! Ni vet väl att ni kan följa mig på Bloglovin? Den sidan är verkligen hur bra som helst. Man prenumererar på bloggar, för er som inte vet. Sen så har jag ju Instagram också (Nannasnowblack). Ni kan också prenumerera på min Facebooksida, där jag alltid länkar till mina nya blogginlägg.

Så här såg passet ut:

(DOCK, jag var väldigt energilös så jagbrukar orka mer).

Marklyft - 80 kg, 3 x 8-9 rep.

Rodd - 57 kg, 4 x 9-10 rep.

Stående skivstångsrodd - 35 kg, 4 x 10 rep.

Militärpress - 25 kg, 3 x 8-10 rep.

Superset: skivstångsdrag till hakan, 27, 5 kg och viktskivslyft åt sidorna 5 kg (varje hand) 4 x 10 rep

Alltså marklyft är ju BÄST, kan man leva utan det? Finns det någon som INTE tränar marklyft?? Tänk om i så fall!

 

 

 


THE ASS EXERCISE!

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa, Träning
2
Tisdag 19/2 klockan 19:00
 
Tja! Jag älskar när man hittar nya kungligt bra övningar (och hur ofta händer det liksom??) På mitt senaste benpass bestämde jag mig för att testa en rumpövning som jag ladrig testat förut (se nedan hur den ser ut). Den heter hip thrust och går i alla fall ut på att man sätter en skivstång på höften, balanserar skuldrena på en nänk och sen "juckar" upp stången upp och ner. Upp sen sakta ner, upp sen sakta ner, ja, ni fattar. Det måste ha sett hyfsat porrigt ut, med kortkort shorts, juckandes och flämtandes (självklart bara killar i rummet också!) Jag kan ju bara hoppas att jag inte stönade av ansträngngining alltför högt. För fybubblan vad det kändes i baken, särskilt idag!! 
 
 
 Så här ser det ut när hip thrust-övningen utförs.
 

Träningsvärk, oh yes!

| Postat i: Träning
0
Tisdag 19/2 klockan 16:41
 
Tja! Sitter och fryser på jobbet. Har nämligen varit ute och gjrt enkäter på stan idag. Med tanke på hur kameraskygga människor är så får man stå där ute ett tag haha! Så nu är det stafett mellan kaffemaskinen och redigeringen som gäller, så man får upp värmen i kroppen. Försöker samtidigt att inte skrapa fötterna i marken alltför mycket (gör så ont i rumpan att lyfta fötterna, pga av träningsvärken!) vilket resulterar i att jag går omkring och ser bajsnödig ut. Alternativt att jag ser ut som en cowboy. Gillar det sistnämnda bättre. På tal om det så får ni ta och hålla utkik på bloggen sen, för då kommer ett tips på en kill-ass-övning som kommer ge er samma träningsvärk som mig!
 
Vad händer sen då? GYM, såklart, ni trodde väl inget annat?? Sedan ska jag och Anneli sola lite, blir skönt att värma sig lite hehe!
  
 

Morgonen

| Postat i: Träning
1
Lördag 16/2 klockan 14:02
 
Hej! Igår fick jag hem en jättebra lchf-brödbok med jättefina recept. Kunde inte låta bli att baka ostfrallorna imorse, riktigt goda blev dom!
 
Nu tänkte jag göra lite lunch innan min fina Anneli kommer hit och umgås med mig i helgen ♥ Hoppas ni får en fin lördag!
 
Morgonen i bilder

4 anledningar till konditionsträna

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa, Träning
1
Torsdag 14/2 klockan 15:10
 
Hej! Glad alla hjärtans dag på er! ♥
 
Som styrketräningsnörd så är det lätt hänt att man prioriterar bort konditionsträning och i stället bara kör styrka och väntar på att musklerna ska bli större. Men come on, konditionsträning är bra, här är några exempel på varför:
 
1 Hjärtat tackar dig
Man kanske inte tänker på det så ofta men hjärtat är faktiskt en muskel, och självklart mår det bra av att få tränas också.
 
2 Olika varianter
Det finns en mängd olika varianter av konditionsträning, vilket gör det mer varierande. Och kroppen gillar variation! Spinning, olika sorters intervaller, löpning, och NTC-program (Nike training club) är bara några varianter.
 
3 Bra för styrketräningen
Om du får bättre kondition så kommer det blir lättare att hålla ett snabbt tempo på styreträningen, särskilt när man supersetar!
 
OCH KANSKE BÄST AV ALLT:
 
 
4. DU BLIR SNYGGARE
Hela tiden läser man om folk som vill punktförbränna, få bort bukfett exempelvis. Det går inte att punktförbränna. Det är bra kost och träning som gäller. Vill man komma i form så är det nästintill ett måste att konditionsträna. Om inte annat så kommer det att gå mycket fortare.
 
 
 

Nike training club

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa
1
Onsdag 13/2 klockan 21:11
 
God kväll! Alla snackar ju om appen Nike Training Club och säger att det är riktigt jobbiga träningsupplägg i den. Jag hade inte allt för höga förhoppningar ska jag erkänna men jag laddade ändå ner den. Gick rakt på den tyngsta nivån och helsike vad jobbigt det var! Benen var tunga som bly efteråt och svetten rann, precis som det ska vara! 

Så jag rekomenderar er att ladde ner NTC-appen!
 
Titta så långt hår jag börjar få!


 

Motiverande!

| Postat i: Träning
0
Onsdag 13/2 klockan 10:31
 
Hej! För ett par år sedan när jag hade körtelfeber så blev jag riktigt sjuk. Jag hade då ett par jeans som satt tight innan jag blev sjuk och eftersom jag gick ner lite i vikt på grund febern så satt de här jeansen alldeles löst efteråt. När jag sedan blev frisk igen så gick jag ju såklart upp kilona till min vanliga vikt igen och jeansen satt som tight igen.
 
Men nu upptäckte jag något riktigt roligt! Jag har inte använt de här jeansen på jättelänge, och tror ni jag blev glad når jag upptäckte att de satt alldeles löst igen?! 
När man känner på kläderna att man formar till sig så blir man så jäkla motiverad!! 
 
Efter jobbet blir det fettförbränning, hello cardio!
 

 
Sitter på jobbt och sörplar kaffe.
 

 
 

Tips på innan-träningsmat!

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa
0
Tisdag 12/2 klockan 16:22
 
Hej på er! Igår snackade jag lite med en kompis. Hon berättade att hon tränat direkt efter jobbet utan att ätit. Jag vet att det är lätt att det blir så - att man direkt drar till gymmet efter jobbet/skolan och prioriterar bort att äta något. Tänk om, säger jag då! Det finns massor med saker som går snabbt och enkelt att äta, här är några tips:
 
Babybell ostar: Alla borde ha babybell-ostar i väskan. De behöver ju inte ens förvaras i kylen. Dessutom innhåller dom fett och fett mättar ju bra!
 
Keso med nötter: många förespråkar keso men jag tycker inte att det är så gott att bara äta som det är. Dessutom vill jag ha något att tugga på till. Blanda ner en näve nötter i, det bli både godare och mättar mer.
 
Ägg: Hur bra som helst innan träning! Det mättar så jäkla bra och det går snabbt och enkelt att få i sig.
 
NÄR ska man äta då?
Beroende på hur stort målet du äter är, så är det bra om man äter i alla fall ett tag innan träningen. Är man för mätt så är risken att man mår illa, dessutom vill man ju att kroppen ska hinna ta åt sig näringen. 

Äter jag ett riktigt mål mat så äter jag det en timme innan träning. Äter jag ett litet mål (ex keso med nötter) så brukar jag ta det direkt efter jobbet. Efter att ha gått till gymmet och bytt om så har det gått ca 45 minuter.
 
 
 

Ingen kolhydratsladdning

| Postat i: Träning
0
Måndag 11/2 klockan 21:24
 
Tjo! Idag var det back on track! Bokstavligen, rygg och axlar idag (nu var jag väl allt jätterolig??)
En helg utan träning inleds därefter med en ny vecka med träning!
Jag äter nästintill inga kolhydratskällor - förutom träningsdagar då jag kolhydratsladdar (minst tre timmar innan passet). Idag beslöt jag mig för att strunta i kolhydraterna. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Hyfsat orkeslös nu efter passet men jag får väl ge det några dagar innan jag säkert kan fastställa om jag behöver kolhydratsladda eller inte.
 
Det är just en sån sak som många slarvar med: att ge det tid! Om ni ska göra någon förändring i kosten så ge det några veckor innan ni kan säga att det var en bra förändring eller inte. Det tar ju ett tag för kroppen att vänja sig vid förändringar.
 
Nu måste jag ätaaaa tacogratäng, mums!Bakis utan alkohol

| Postat i:
2
Söndag 10/2 klockan 19:10

Hej! Sitter i skrivande stund på väg "hem" till Uppsala. Har ätit glass i mängder den här helgen. Hemmakväll hade massa nya smaker och jag blev så lycklig att jag nästan klättrade på väggarna. Och nog märks det allt att min kropp har en del att arbeta med nu. Har blivit sockerbakis, haha! Men att sitta och njuta av gotti med dom som betyder mest gör det så jävla värt det.Jag tror och hoppas helgen gav mig lite extra energi och lycka som jag får leva på ett tag nu :)

De var så goda! Speciellt peanut butter cup.. mm!

Mår så bra nu!

| Postat i: Träning
0
 Lördag 9/2 klockan 21:05

Hej! Första och andra dagen här hemma har varit såå skön och bra. Idag hälsade jag på syrran och Ylva. Min lilla tjej har blivit så stor. Hon både vinkar och klappar händerna. Nu ikväll gick jag och Björn och åt tvårätters på restauraneg. Resten av kvällen blir glassätande och soffläge med Björni!

Hoppas er helg är lika bra som min, man mår så bra av sånt här

 


 
 
 

Längtar

| Postat i: Allmänt
0
Torsdag 7/2 klockan 20:48
 
Hej! Jag hoppade av träningen idag för jag kände att jag hade lite grejer jag behövde göra eftersom jag äntligen åker hem imorgon! Längtar så mycket! Det ska bli så skönt att komma hem till dom norrländska skogarna över helgen. Men nästa vecka lovar jag er att jag är tillbaka på gymmet igen! Kan nog vara bra att ladda om lite så här över helgen.
 
Nu ska jag skölja bort min chokladansiktsmask och sedan blir det soffhäng!
 

Dagens cardio

| Postat i: Träning
0
Onsdag 6/2 klockan 21:45
 
Hej! Jag måste ju erkänna att när det står cardio på träningsschemat så är man inte lika pepp som när det står styrka. Men jag vill fasen bli av med lite fett och då är det banne mig cardio som gäller! Och känslan efteråt är ju inte heller så dum.
 
Körde först intervaller på löpbandet och sedan intervaller på cykel. Svettig som en dåre fortsatte jag med att köra mage. Bra pass!

Nu blir det mat och kolla på Sex and the City innan läggdags.
Godnatt på er!
 


 
 

Utesluta laktos och gluten

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa
1
Tisdag 5/2 klockan 21:14
 
Hey! Jag kan inte ens räkna på fingrarna hur många gånger som jag har varit jättesvullen i magen på kvällarna trots att jag har ättit nyttigt. Därför bestämde jag mig för en tid sedan att utesluta gluten och laktos. Och jag måste säga det att jag märker faktiskt skillnad! Magen känns inte alls lika svullen och det är så skönt för det är så jäkla jobbigt att vara svullen i magen, det känns liksom som att man är större än vad man är..
 
Så ett tips till er som har problem med magen, testa att utesluta gluten eller laktos eller både och!
 
Var på gymmet idag och körde bröst och triceps. Det var ett bra pass, inte så mycket mer än så. Är i en period då jag tycker att bröst och triceps är triiiist.
 
Nu måste jag äta innan jag svimmar haha! Och så ska jag se på gårdagens avsnitt av Top Model. Hejsveeejs!
 

Så lyckas du med träningen!

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa
0
5 februari klockan 11:15
 
Hej! I inlägget om de jobbiga temporära motionärerna så lovade jag att skriva ett inlägg om tips om hur man lyckas med träningen. Jag vet att det var ett tag sedan nu men bättre sent än aldrig!
 
Så hur håller man igång med träningen? Hur ofta ska man träna i början?
 
Börja inte för hårt
Att inleda ett nytt år med att också försöka inleda ett nytt "du" kan inte göras på två röda sekunder. I stället för att sätta upp ett träningsschema som säger att du ska träna 6 dagar i veckan så träna kanske 3 dagar i veckan i början. Om du väldigt sällan tränar i vanliga fall så tror jag inte att du i längden kommer att palla och hinna träna 6 dagar i veckan. Och då kan det sluta så olyckligt att man ger upp totalt med träningen i stället för att bara dra ner på den.
 
Sätt realistiska mål- och delmål
Att sträva efter mål är nog bland det mest motiverande som finns. Fota formbilder och mät dig själv och jämför sedan tre veckor framåt. Men det måste inte bara handla om att mäta och fota. Du kan även sätta prestationsmål. Exempelvis att till sommaren så ska du kunna marklyfta din egen vikt, eller inför varje träningspass öka dina vikter med 1-2,5 kg.
 
Kom in i det
En tjej som jag känner berättade på gymmet att hon har kommit igång och tränat i tre veckor. Nu ser hon bara fram emot sina träningstillfällen. Ta lärdom från henne! Det tar tid i att komma in i saker och ting, vare sig det handlar om träning eller fiolspelande. Både ditt psyke och din kropp måste hinna vänja sig och komma in i träningen.
 
Vad äter/dricker du?
Får du inte resultatet som du önskar? Då kan det vara en god idé att granska hur du både äter och tränar. Man säger ju att 70% of you're dreambody is made in the kitchen and 30% is made in the gym. Kosten är A och O helt enkelt och bör inte underskattas. Juice och andra sockerbomber som man kanske inte alltid tänker på kan vara bra att avstå från om du verkligen vill nå bra resultat. Till och med frukt kan vara bra att avstå från ibland, dels för att minka på ötsuget och frukt innehåller ju socker. Dock fruktsocker men socker som socker. (Missförstå mig rätt frukt innehåller betydligt nyttigare saker än godis!)


VIll ni ha mer tips eller är det något mer ni undrar? Kommentera gärna!
 

Stretcha mera

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa
0
Måndag 4/2 klockan 20:28
 
Hej! Är det något jag tänker försöka bli bättre på så är det att stretcha! Det kommer underlätta när man får träningsvärk så man inte är lika stel. Ni vet stel i kroppen och dessutom ont i den - ingen bra kombo! Så gör som mig och stretcha åtminstone tio minuter efter varje pass.
 
Tänk bara på att inte ta i för hårt, och jag rekomenderar att stretcha när man är varm!
 
 
Stretcha! Då slipper man kanske vakna stel och öm ;)
 
 
 

Bra pass!!

| Postat i: Träning
1
Söndag 3/2 klockan 20:58
 
Hey! Hade ett så jäkla bra pass på gymmet idag! Var riktigt pepp på att köra ben och rumpa så jag tog i för kung och fosterland! De här passen är nog de roligaste just nu.
 
Jag gjorde de här övningarna, riktigt bra för benen och rumpan!
 
Knäböj
Good mornings
Ben press
Leg curl (på mage)
Bendrag bakåt i kabel

Förväntar mig en redig träningsvärk de kommande dagarna..!

 

Ska köra järnet

| Postat i: Träning
0
Söndag 3/2 klockan 11:45
 
Tjo! Det var ett tag sedan jag bloggade nu, men jag kan säga att träningen går framåt and I love it. Försöker öka antingen vikterna/reps varje pass. Körde 82,5 kg marklyft härom dagen. Tungt var det och känslan av att klara mer vikt är ju så underbar.
 
Nu har jag precis käkat lite mat och senare idag ska jag till gymmet och köra ben, rumpa och biceps! Ser fram emot att verkligen hårdköra rumpan!!
 
Har förresten köpt ett nytt jättesnyggt linne från Better Bodies som jag ska träna i idag, ni får se sen!