Skinnjackepremiär

| Postat i: Allmänt
0
♥ Lördag den 26/2 klockan 15:21 ♥

Hej!

Hemkommen efter ett snabbt besök på stan. Det var så skönt väder, jag kunde äntligen ha skinnajackan! Jag köpte hårspray, groggvirke och en deodorant. I dryckesväg blidde det Sprite och Schweppes Red Gold. Har aldrig smakat sistnämna men det återstå att se om den är god.
Jag började att kolla på Beck - Advokaten (är i en Beckperiod märker jag), men tog en paus eftersom jag ska gå och ta mig ett bad.
Hejdå!


Grattis svåger!

| Postat i: Allmänt
0
♥ Lördag den 26/2 klockan 10:49 ♥

God morgon alla pigga och trötta!

Har nyss kollat upp tider och dylikt till festen idag, eftersom jag inte hade så stor koll på det. Framåt dagen ska jag ta mig ner till stan för att köpa en deodorant och groggvirke, tips på någon extra god groggblandning?

Stort grattis till min svåger! Nu fyller han 30 år och det ska vi jävlaranamma fira! Det är han absolut värd eftersom han är världens bästa svåger och är en person som är grym på allt han gör. :)


Stort grattis till min svåger (andra från vänster)! Han spelar gitarr i
death metal-bandet
My Own Grave.


Nu ska jag se klart Beck-filmen som jag aldrig ser klart riktigt någon gång,
Hejsvejs!

Styrketräning för hundar?

| Postat i: Allmänt
0
♥ Fredag den 25/2 klockan 17:37 ♥

Hey!

Woho! Skönt att vi är på väg mot helg!
Hoppade av träningen idag, ska till syrrans killes föräldrar och fira honom eftersom han fyller år imorgon och imorgon blir det fest för honom, nice!

Igår (24/2) var jag på arken med mamma. Bestämde mig för att köpa lite kissemiss-godis till mina små sötnosar, det gillade dom. Såg några hantelliknande grejer som jag inte kunde låta bli att fota, tänk villken syn det skulle vara att se hundar använada dessa som hantlar! (Se nedan). Är det någon som vet vad dessa ska användas till? Kommentera gärna!


Det ser ut som hantlar för hundar, haha.
Nä, nu ska jag ta och göar mig ordning, mamma kommer och hämtar mig snart.
Hejdå!

Träningstips: Motivation!

| Postat i: Träning
0
♥ Fredag den 25/2 klockan 12:16 ♥

Hej!

Jag har en del träningstips, så varför inte dela med mig av mina tips och råd från till mina läsare?
Tänkte börja med motivation, som för alla någon gång kan gå från att vara på topp ena dagen till att vara som bortblåst andra dagen.

Varför tränar du?
Tänk tillbaka till varför du började träna. Vad var det som gjorde att du ville börja träna? Glöm inte att träna för din egen skull och inte för någon annans skull

Ta't i din takt

Försök inte förändra allt över en alldeles för kort period. Det jag menar är att inte gå ut för hårt i början. Man måste inte börja med att träna 4 dagar i veckan. Man ska börja träna så ofta som man själv tycker är lagom och sedan ev. öka sina träningstillfällen i sin egen takt.

Träningsdagbok
Att skriva en träningsdagbok är något jag själv gör. I den skriver jag motivationstips, mina mål, mitt träningsupplägg m.m. När motivationen sänks kan man bläddra igenom sin träningsdagbok och på så vid förshoppningsvis få tillbaka motivationen.

Se utvecklingen

Att se hur man utvecklas är bland det mest motiverande som finns! Testa att mäta dina kroppsmått, knäpp ev. kort och stäm av efter några veckor. Jag menar inte att man ska vara ute efter att ha minskat så många cm som möjligt, hellre tvärtom -att man har ökat i muskelmassa!Tänk tillbaka - varför började du träna?


Träna i din egen takt, gå inte ut för
hårt i början. (Bild: Ola Rapace,
bild från Google)
.


Vad tycker ni om mina tips?
Hejdå!Teckningar: Sid Wilson - Slipknot

| Postat i: Teckningar
0
♥ Fredag den 25/2 klockan 10:11 ♥

Hej!

Det här är en av mina mest detaljerade teckningar! Det är mycket skuggor och detaljer som ska uppmärksammas och tecknas. Tror faktiskt att det här är min allra första Slipknot-teckning, jag blev nöjd med resultatet.
Blyerts.
Orginalbild.


Hejdå!


Att våga sig in på gymmet

| Postat i: Träning
0
♥ Torsdag den 24/2 klockan 22:12 ♥

Hej!

Om gymmet: "Det är krångligt, man har bara fula kläder och man vet inte hur alla maskiner fungerar."
Så tror jag tyvärr att det är många som tänker om att gå på gym. Själv tycker jag inte så, men jag kan förstå folk som tycker så; även fast det är roligt och utmanande att testa nya saker så är det inte alltid så roligt när det finns folk runt omkring som verkligen kan och som i detta fall (eftersom vi snackar träning) är muskulösa och proffsiga. Att ha känslan av att de hela tiden granskar varje fel du gör känns nog inte heller roligare.
Som sagt så känner inte jag så här, jag trivs på gymmet och testar nya övningar osv. Jag försöker bara tänka mig in i situationen för folk som känner så här. Till er så vill jag säga att jag tror faktiskt inte att folk bryr sig om hur du tränar osv, de är upptagna med sitt. Och det här med träningskläder, -absolut inget måste! Ta på dig det som du tycker passar bra och som du känner dig bekväm i.

Våga gå till gymmet! Jag förstår om alla maskiner och redskap ser krångliga ut, men om du verkligen vill satsa på träningen så se det som din nya hobby som du vill och ska få kunskap om! Du kommer att utväxlas och se hur lätt det är när du väl har lärt dig.


NannaSnowblack.


Hoppas någon tog åt sig av mina peppande ord,


Hejdå!
Teckningar: James Root - Slipknot

| Postat i: Teckningar
0
♥ Torsdag den 24/2 klockan 11:42 ♥

Hej!

Tar och lägger upp den här teckningen på James Root från ett av världens bästa band; Slipknot.
Orginalbild.


Hejdå!

Nytt TV-program med Filip och Fredrik!

| Postat i: Allmänt
0
♥ Torsdag den 24/2 klockan 09:57 ♥

God morgon!

Filip och Fredrik, som är två av sveriges roligaste männsikor kommer nu att vara med i ett nytt TV-program som heter "NittiLeaks." Temat på programmet är 90-tal och man kommer att få se löpsedlar, klipp, gäster aktuella från 90-talet och framträdanden av moderna artister som framför 90-talslåtar.
Jag tror att det är många som kommer att uppskatta temat. Vi människor gillar väl att tänka tillbaka och minnas det som varit? Personligen så tycker jag att det nog skulle vara roligare om de hade gjort ett till program där dom letade runt efter konstiga människor och dylikt, men jag tror ändå att programmet kan vara bra, det är ju faktiskt Filip och Fredrik!
Läs mer på Kanal5.


Filip och Fredrik ska göra ett nytt TV-program!

Teckningar: Mick Thompson - Slipknot

| Postat i: Teckningar
2
♥ Onsdag klockan 17:59 ♥

Hej!

Lägger upp lite teckningar.
Här ser ni Mick Thompson från Slipknot.

Orginalbild - Mick Thompson.Ut i kylan och mot gymmet

| Postat i: Träning
2
♥ Onsdag klockan 12:03 ♥

God morgon!

Skönt med sovmorgon idag, och om en liten stund ska jag ut i kylan för att gå ner till gymmet och köra ett ben- och magpass! Det är verkligen kallt idag tycker jag. Känner av träningsvärk i triceps sedan igår, nice det. Ganska skönt att det blir ben och mage idag och inte armar då. Jag känner mig peppad för att köra ett hårt pass idag! Tänker värma upp med att löpa på löpbandet med grym musik i lurarna.
Nu ska jag ta och logga ut och dra ner till gymmet!


Hejdå!

Blondinbella och polkagris-te på Noliamässan

| Postat i: Allmänt
0
♥ Tisdag klockan 22:10 ♥

Hej!

Skön dag idag! Började morgonen med att ta en liten sovmorgon, gjorde mig i ordning och tog sedan bilen till Noliamässan. Där träffade jag Elin och Anneli så jag gick med dom där. Noliamässan är en bra mässa för oss studerande som har funderingar om vidarstudier osv. Flera universitet m.m var där. UF-arna (elever med eget företag) var också där, och de var riktigt duktiga! Köpte ett jättefint tack-kort av Louise i min klass, och av någon annan köpte jag ett te med polkogrissmak, doftar underbart! Testade att dricka det förut och det var gott.
Blondinbella var där och hade föreläsning. Hon pratade om sin blogg och sånt, det var ganska intressant. Förra året var det Tomas Dileva som var där.

Efter mässan skjutsade jag Vickan till Alnö och Carro åkte sedan med till stan. På väg från Alnö såg vi ett råddjur springa över vägen. Sedan gick jag och tränade; bröst, triceps och axlar. Åkte sedan iväg till mamma och hämtade henne så hon skulle få bilen. Det var så himla fint när jag körde dit så jag var tvugnen att stanna och fota (på en mycket liten trafikerad väg). Vi åkte hem till pappa och jag lagade mat, det blev den där kycklingfilén med jordnötssmör och kokos igen, mums! (Se receptet under kategorin "käk").


Louise's fina tack-kort.


Polkagris-te! Gillar den gulliga förpackningen.


Blondinbella hade föreläsning.


Lite smått och gott.


Det var så fint när jag åkte till mamma så jag var tvungen att stanna bilen
och ta lite kort!Det var jättefint!


Hejdå!

Teckningar: Corey Taylor - Slipknot

| Postat i: Teckningar
0
♥ Måndag ♥

Lägger upp teckningar!

Jag älskar Slipknot, som är ett av mina favoritband att teckna eftersom de är så grymma!
Corey är en av mina absoluta favoritmusiker, han är så bra på det han gör.
Blyerts och svart färgpenna på samtliga teckningar.
Teckningar: Chris Fehn - Slipknot

| Postat i: Teckningar
0
♥ Måndag ♥

Lägger upp teckningar!

Jag älskar Slipknot, som är ett av mina favoritband att teckna eftersom de är så grymma!
Blyerts och svart färgpenna på samtliga teckningar.

Smoothietips!

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa
0
♥ Söndag klockan 20:59 ♥

Hej!

Som jag skrev i föregående inlägg så var jag med Soife och Pontus igår, det var trevligt. Vi käkade, kollade på melodifestivalen (som för övrigt var riktigt dåligt igår) och så spelade vi ett sällskapsspel där man skulle gissa vilken låt som spelades. Sofie vann kan jag ju säga, med stora marginaler. Det var ett roligt spel!

Jag har inte gjort så mycket idag. Bland annat så körde jag ett biceps-styrketräningspass hemma. Det är kul när man har olika träningsredkap att välja mellan, jag använde både min gymstick, mina hantlar och min exetube och det funkade finfint.
Imorse testade jag att göra en ny smoothiesmak som jag mixade själv. Jag hade en påse med papayafrukt från Coop (det finns även med bär). I påsen finns det flera små påsar med frukt i. Jag lät frukten från en påse tina i 30 minuter, sedan mixade jag frukten med 1 1/2 dl vaniljyoghurt, och voliá! En god och lättlagad smoothie. Självklart går det att välja en annan smak på yoghurten om man skulle vilja det. (Se bilder nedan).


Spelet vi spelade.


Frukt till Smoothie från Coop. Bild från Google.


Färdig smoothie.


Hejdå!

Iskall morgon

| Postat i: Allmänt
0
♥ Lördag klockan 14:44 ♥

Hej!

Riktigt fint väder ute, skulle passa pefekt att ta en joggingtur/promenad, synd bara att det finns en liten detalj som stoppar mig: det är iskallt ute! -20 grader! Har stannat inne hela morgonen, åt av LCHF-brödet som jag bakade igår kväll och så såg jag på Wolverine. Ska dock våga mig ut i kylan sedan idag eftersom jag ska träffa Sofie och Pontus, men självklart är det värt att dra ut i kylan, det ska bli så kul att träffa dom. Pontus är världens bästa kusin och Sofie är världens bästa kompis! Vi ska käka hos Sofie sedan antar jag att det blir till att snacka och glo TV, nice det!


Bilden är från då jag blev fotad för Gatufesttidningen som jag var med i.
(Se fler av dessa bilder under kategorin "Foto.")
Fotograf: Anders Brunberg
.


Hejdå!


Dregen är i stada!

| Postat i: Allmänt
0
♥ Fredag klockan 20:01 ♥

Tja!

Idag fick jag min studentmössa! Vi kunde hämta dom idag på skolan så då gjorde jag det. Jag blev nöjd med hur den ser ut, med rosa sten osv. Tänk vad tiden går fort, man tar ju studenten i år! De flesta i klassen hämtade sina mössor idag och en del hade köpt sånna där pipor som låter HÖGT! De gick och blåste i dom på väg till skolan, haha. OCH i klassrummet litegrann.. Vi körde det som har börjat bli vår traditionen som vi kör på fredagar, "Leken" kallar vi och läraren den för. Den går ut på att man ska sätta ena näven i bordet och sedan slå den andre näven i bordet, sedan gör personen bredvid samma sak. Jätteknasigt, eller hur. Men roligt! Vi är en så jäkla sjuk klass, haha. När någon gör fel blir det frustationsrop i klassrummet. Många av oss är väldigt roade och engagerade när vi gör den här leken, till och med läraren! Hon är jäkligt rolig vår lärare, hon är engagerad och leker gärna leken med oss. I slutet av lektionen frågade jag min lärare om hon någonsin har haft en sån knäpp klass som oss.
När skolan var slut drog jag till gymmet och körde biceps och rygg, det gick bra så det är ju nice.

Dregen
är i Sundsvall! Hade varit kul och sett honom, han verkar vara en sån skön person, och Backyard Babies är bra!


Tränade biceps och rygg på gymmet idag.


Bild från google.


Hejdå!

Sandra-dagen!

| Postat i: Allmänt
0
♥ Torsdag klockan 09:15 ♥

God morgon!

Tidig och snöig morgon! Lyckades missa bussen till skolan men blev lite drygt 5 minuter sen bara. När jag satt på bussen fick jag ett "grattis på namnsdagen"-sms av pappa. Jag har tydligen namnsdag idag! Så där är det jämt, jag har noll koll att jag har namnsdag men pappa och faster håller koll, bra att någon gör det, haha!
Har funderat på om man inte ska gå på ett bodypump-pass idag, jag slutar ganska tidigt, 14.50, så jag hinner hem och käka något innan, passet börjar 18.00. Det är synd att det ska vara så SNÖIGT och KALLT här uppe i Norrland för annars hade man kunnat ta en löptur, men är det över -10 så känns det alternativet ganska långt borta. Dessutom skulle jag nog drunkna i snön. Antingen blir det ett pass eller så tränar jag hemma, hemmaträning är ju ganska underskattat.

Börjar få slut på mitt silvershampoo så jag ska beställa mer idag, kör på ett storpack på en gång så att det räcker ett tag, en liter för att vara exakt. Älskar den starka färgen på det här silvershampoot, jättelila!Disp selected blonde shampoo, 1000 ml
för 499:- på Eleven.Hejdå!

Dagens ben- och magepass

| Postat i: Träning
0
♥ Onsdag klockan 16:01 ♥

Hej!

Hemma efter ett härligt ben- och magepass! Körde tyngre vikter med färre rep per set, på de flesta benövningarna. Det gick bra så det känns nice!
Började med att värma upp på löpbandet i 18 minuter (3 minuter gång, 15 minuter löpning) det var riktigt härligt! Det går så mycket bättre när man lyssnar på musik. (Tips på musik nedan).
Nu väntar käk: lövbiff med sallad, gräslöksmör och gorgonzolaost, mums!

Mitt benpass såg ut så här idag:
Enbensknäböj med skivstång: 4x10, ca 3,5 kg.
Leg extension: 4x7, 40 kg.
Leg curl: 4x7, 40 kg.
Adductur: 4x8, 60 kg.
Abductor: 4x8, 60 kg.
Liggande benpress: 4x10, 20 kg.
Stående rodd i cable: 4x10, 25 kg.
Insida lårdrag i cable, 4x10, 10 kg.
Vadpress: 4x10, 30 kg.

Idag var det dessa låtar och band/artister som spelades i lurarna:
Nickelback - Animals
Kesha - Tik Tok
Britney Spears - Womanizer
Flo Rida feat. Kesha - Right Round
Teddybears Sthlm feat. Thomas Rusiak - Hiphopper


Enbensknäböj med skivstång. Se hur man utför övningen här.


Hejdå!

Laddar inför ben- och magpass

| Postat i: Träning
0
♥ Onsdag klockan 11:37 ♥

Tja!

Ute snöar det och inne i klassrummet surras det om planering inför den dag då det verkar som att klassen ska klä ut sig till djur! Nej jag går inte i trean på lågstadiet, jag går i trean på gymnasiet. Att jag skulle vara zebra verkade vara ett självklart val, hehe! Inte så konstigt med mitt hår kanske.
Började klockan 10.50 imorse, och snart ska jag dra till gymmet och köra ett ben- och magpass. Skööönt med tidig träning! Skulle velat gå på spinning idag, det hade vart nice men jag ska löpa lite på löpbandet istället. Hörlurarna är med så det bli till att svettas till Rammstein, Disturbed, Nickelback, Slipknot och annan grym musik! Någon som vill tipsa om träningsmusik får gärna göra det!


Ha en bra dag!
Hejdå!

Blossom var på gymmet idag

| Postat i: Träning
0

♥ Tisdag klockan 21:07 ♥

Hej!

Var på gymmet idag, härligt, härligt! Medan jag värmde upp på löpbandet såg jag någon som liknande Blossom Tainton Lindquist. Efter en stund märkte jag att det faktiskt var hon! Fotograf och ett offer hade hon med sig också. Med offer menar jag en person som hon tränade, haha. I senaste numret av Blossom kunde man läsa att de skulle vara i Sundsvall, så jag antar att de höll på att fota och grejer inför nästa nummer. Det var lite småfånigt när man skulle träna och man fick vika av för fotografen och krypa under kameran.
Körde ett riktigt hårt pass idag; bröst triceps och axlar, var helt slut i armarna efteråt, skönt!! Körde extra tunga vikter och färre repetioner, variation är både nyttigt och kul! Det är ju viktigt att variera träningen för att få bra resultat och undvika skador. Ett tips är att variera intensiteten så att vissa pass är lugna, andra medelhårda och åter andra riktigt hårda. Visst känns det skönt att veta att så fort vi belastar kroppen mer än vi tidigare gjort så gör den genast allt den kan för att anpassa sig så att den blir starkare, uthålligare, smidigare - eller vilka förmåger det nu är vi tränat, good!

Imorgon blir det nya tag vid lunch; mage och ben.

Blossom var på gymmet idag.
Bild från Google.


Hejdå!


LCHF-chokladbollar med kokos!

| Postat i:
2
♥ Söndag klockan 14:02 ♥

Hej!

Som jag skrev igår så skulle jag lägga upp receptet och bilder på chokladbollarna. De var jätteekla att göra och smakade helt okej (de är ju faktiskt sockerfria). Receptet kommer från LCHF-kokboken "Smörstekt."

För fyra portioner behöver du:
80 g choklad (70 % kakao)
50 g smör
2 ägg
1 1/2-2 dl kokosflingor eller riven kokos

Ugn 175 grader

1. Smält chokladen i vattenbad eller försiktikt på låg värme i mikron.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt kokosflingor/riven kokos, ägg och den smälta chokladen.
4. Klicka i muffinsformar, ca 2 matskedar i varje form.
5. Grädda i ca 7 minuter.

Servera med exempelvis grädde eller bär.


Smält chokladen i vattenbad eller försiktikt på låg värme i mikron.


När du har smält smöret så ta kastrullen från värmen och tillsätt kokosflingor/riven kokos, ägg och den smälta chokladen.


när du klickat i smeten i formarna så grädda de i ca 7 minuter i ugnen.


Färdiga! De ser ut som muffins.Vad tycks?
Hejdå!
Spontanspinning

| Postat i: Träning
0
♥ Lördag klockan 19:18 ♥

Tja!

Igår slutade jag skolan mycket tidigare än vanligt, väldigt uppskattat på en fredag! Passade då på att dra till gymmet tidigt, jag kom dit runt halv tolv tiden. Upptäckte att det var ett spinningpass en halvtimme senare. Jag beslöt mig för att lite spontant gå på passet. Det var skönt att få upp lite flås och bli trött i benen. Medans jag satt där och trampade kände jag att jag hade upplevt det mer ansträngande om jag gjort passet för några månader sedan. Så det är nice att man utvecklas i träningen.
Efter spinningpasset gick jag och körde ett styrketräningspass; rygg och biceps. Framåt kvällen åkte jag och pappa på City Gross och handlade en massa (konstiga) ingredienser till mina maträtter. Pappa var för första gången som ett fruntimmer på en affär. Han gick hit och dit, och vi var där väldigt länge kändes det som. Vi brukar nämligen aldrig handla på City Gross så pappa visste inte vart alla varor var någonstans. Efter City Gross åkte jag till Sofie och vi pratade och kollade på TV. Trevligt, trevligt!Idag var det riktigt bra väder. När min kompis Björn frågade mig om jag ville hänga med på gymmet så gjorde jag det. Det var nice att träna istället för att bara sitta inomhus. Jag körde biceps och lite triceps men jag tog det ganska lungt, jag tränade ju som sagt biceps igår.
Nu ska jag gå och baka LCHF-chokladbollar som jag aldrig har gjort förut. Lägger upp bilder och receptet senare.


Hejdå!

Kycklingfilé med jordnötssmör och kokos (bra LCHF-recept)

| Postat i:
4
♥ Lördag klockan 18:00 ♥

Hej!

Efter träningen idag testade jag att göra ett recept från LCHF-kokboken "Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok." Jag älskar jordnötssås så när jag såg att det fanns ett recept med just det så blev jag ju väldigt taggad till att göra det.
Vad tyckte jag om resultatet? Det var gott! Någon smak som smakade lite stark, tror det kan ha varit salt. Om jag gör det här receptet igen ska jag utesluta/ta mindre salt.

För 4-6 portioner behöver du:
4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
2 dl krämig kokosmjölk
4 msk jordnötssmör
1-2 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
saften av en halv lime
1 tsk salt (jag rekomenderar att ta efter smak, ta mindre salt först och tillsätt ev. mer).
smör till stekning

Gör så här
Tillagas på spisen.
Skiva kycklingfiléerna tvärs över i slantar. Smält smör, gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta. Låt vila i annan form. Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölken och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen tills såsen antar en krämig konsistens, 5-10 minuter. Färga eventuellt med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.
Servera eventuellt med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna krispig sallad till.

Tillagas på spisen.
Skiva kycklingfiléerna tvärs över i slantar. Smält smör, gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta. Låt vila i annan form.


Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölken och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen tills såsen antar en krämig konsistens, 5-10 minuter.


Färga eventuellt med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.


Servera eventuellt med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna krispig sallad till.


Jag använde det här jordnötssmöret. Det som var så bra med den är att det inte står något om att det skulle vara något socker tillsatt i!Någon som ska testa att göra receptet?
Hejdå!

Ben- och rumpadödaren! (Övningstips)

| Postat i: Träning
0
♥ Torsdag klockan 19:00 ♥

Hej!

Körde ett ben- och magpass igår. Jag passade på att ta inspiration från förra veckans MRL-pass. Gjorde nämligen lite övningar som vi gjorde där, igår. En av övningarna är så jäkla J-O-B-B-I-G! Därför passar det väl väldigt bra att jag tipsar om den?
Det du behöver är en stepbräda, med det går förmodligen bra med ett liknande föremål. Se till att den står fast på govlet så att du inte skjuter iväg den.

Utförande: Brädan ska stå raklång bredvid dig. Börja med att stå t ex på brädans högra sida. Sätt hela vänsterfoten (den fot som är närmast brädan) på mitten i mitten av brädan och böj benen i en sorts knäböjning, och sedan upp igen, ca 4 reps eller vad du tycker passar bra. På vägen upp på det fjärde böjet så hoppar du högt upp i luften till vänster så att när du landar så har du brädan på dina högra sida. Gör här samma sak, fast med högra foten.
För att göra det extra ansträngande så kan du när du har böjt benen, trycka dig upp bara en liten bit, och sedan böjer du benen igen, och fortsätt, så att det blir som en "gnuggande" knäböjning, det lär kännas!

Aktiverade muskelgrupper: ben och rumpa! Good!Nya träningskläder och träningsprylar!

| Postat i: Mode & sånt
0
♥ Onsdag klockan 18:18 ♥

Hej!

Innan jag och mamma drog på gymmet i måndags så var vi som sagt och kollade runt i lite affärer. Införskaffade mig bl a lite nya tränings-nödvändigheter. Som sagt så behövde jag svettband, jag hittade ett par riktigt rejäla från Reebok. Köpte även exetubes, kan ju vara bra och träna med hemma, och så kan jag ju ta med de till gymmet om det skulle vara så att jag känner för det. Passade även på att köpa ett par korta träningsshorts från Nike, kan tänka mig att de blir sköna att använda till sommarn! De hade även en praktisk nyckelficka bak. Behövde nya bh:ar och hittade två stycken, den vita är jätteskön.


Svettband från Reebok.


Exetube.


Korta träningsshorts från Nike.


Bh:ar.


Hejdå!


Inspirerande!

| Postat i: Träning
1
♥ Tisdag klockan 10:38 ♥

God morgon!

Igår var jag på mitt andra bodypump-pass för i år, och det gick riktigt bra! När jag hade gjort passet en vecka tidigare jag kände mig mer utmattad och hade mer träningsvärk än jag hade efter passet igår. Det är skönt och inspirerande att se att man utvecklas. Tror minsann jag lade på mer vikt denna gången på bicepsövningarna. Det var tungt, men ack, så nice!
Jag tror att det är så att allra första gången man går på ett pass så kan det vara lätt för människor att bli avskräckta för att de tror att de inte kan utföra passet korrekt, de tycker att det är väldigt jobbigt osv. Men det verkar ju vara så att man utvecklas redan efter första passet. Så om du har gått på ditt första, andra eller t o m ditt tredje pass, men du fortfarande inte gillar det, ge inte upp! Snart har du lärt dig passets uppbyggnad och du vet vad som komma skall och det gör det lättare att pusha dig lite extra. Sedan kan det ju vara så att man kanske helt inte gillar den typen av pass men då får man hitta något annat som man gillar.
Är det någon som går i boxning och vill berätta hur det är, är det roligt och givande osv?


Bodypump är utvecklande!

Ikväll är det box på gymmet (boxning). De fyra första gångerna är öppna för alla på gymmet och sedan blir det en fast grupp. Detta gör man för att alla ska kunna utvecklas på bästa möjliga sätt. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nyfiken på att dra dit ikväll. Det är synd att det är så sent bara, det är mellan 19:30 och 20:30, så man kommer hem ganska sent. Dessutom styrketränar jag ju på tisdagar så då får jag åka till gymmet och styrketräna, sedan hem och sedan till gymmet igen, jag vill ju inte gymma 3,5 timma, haha.Ska man ta på sig boxningshandskarna ikväll?Hejdå!

Slutar tidigare idag

| Postat i: Allmänt
0
♥ Måndag klockan 11:09  ♥

God morgon!

För en stund sedan fick jag veta att samhällslektionen är inställd, och det fälls det inga tårar för, jag är inte direkt överförtjust i det ämnet. I stället så har vi fått en hemuppgift av läraren. Bli hämtad av mamma efter skolan så det blir först till att åka och käka och sedan kolla runt i lite affärer. Ska införskaffa mig ett par svettband. Man anar ett litet blåmärke från då jag har tränat med cable-cross, haha! Tänkte skydda armen med svettband, och så är det ju också bra att torka av svetten när den lackar.
Ikväll ska vi på bodypump-pass, det blir nice. Hinner kanske gå och boxa lite på boxningssäcken innan också, misstänker att ma ndrar hem direkt efter passet.
Det har börjat försvinna folk ur klassrummet, har nämligen lunch. Jag har med mig en soppa men är inte så sugen. Det är lite roligt att man lyckades få med sig en färdiglagad soppa, den är i en påse som i sin tur ligger i en glassbytta. När jag satt och blundade på bussen tänkte jag mig detta scenario: jag sitter och blundar på bussen, min väska faller ner på golvet och ut rullar såsen som fortfarande ligger i påsen, jag försöker desperat fånga in soppan. Kaos. Vid blotta tanken snodde jag armen runt handtagen på väskan för att detta inte skulle inträffa. Är det någon som är ett typiskt offer för en sådan här händelse så skulle det vara min mor.


Hejdå!

Resultat av gårdagens shopping

| Postat i: Mode & sånt
0
♥ Lördag klockan 18:12 ♥

Hey!

Igår efter styrketräningen var jag och mamma på stan. Det var inte nå särskilt skönt väder men och andra sidan är man ju mest inomhus, vi har ju en stor galleria i stan så de flesta affärerna man vill gå in på är i ett och samma hus.
Jag älskar skor! När jag gick in på Din Sko hittade jag ett par riktigt snygga knähöga stövlar. Inte nog med att de var snygga, det var riktigt bra pris på dem. När jag såg att det stod "199:-" i de så trodde jag först att det var felmärkt, men icke, 199:- var det och det var riktigt nice! Hittade ett par tights med dragkedjor på sidorna också (inte på Din sko, haha), de var snygga och väl prisvärda, de var nämligen också på rea och kostade bara 100 kr! Jag tycker inte att jeans är så jättebekvämt så det som är så bra med de här tightsen är att de liknar byxor, fast de är inte stela. En annan rolig grej jag köpte var ett läppbalsam med Coca Cola-lukt!

Här är stövlarna:
Här är tightsen:

Vad tycks?
Hejdå!


Snöig kisse

| Postat i: Foto & Film
0

♥ Lördag klockan 15:34 ♥

Tja!

Även fast jag har blivit less på snön så kunde jag inte låta bli att tycka att det var väldigt fint när det föll stora vita snöflingor ute förut. Jag blev lite inspirerad och begav mig ut och fotade lite. Kattstackarn tvingades stå
modell, vilket inte var det enklaste: han rörde sig hela tiden och ville helst gå in i värmen och käka.


Min kisse: Love.


Hedjå!Bäromelett med keso

| Postat i:
0
♥ Lördag klockan 14:42 ♥

Hej!

Imorse gjorde jag en god omelett tillsammans med keso och bär, det blev smaskens, och den var superlätt att göra!
Skriv gärna vad du tycker, om du testar att göra detta!

Recept

För en portion behöver du:
2 ägg
2 msk vatten
salt & peppar
1 msk smör
1/2 dl keso
2 dl blandade bär

Först vispar man ihop äggen med en gaffel och tillsätter salt och peppar. Sedan hettar man upp en stekpanna med smör och häller i omeletten. Stek sedan omeletten i några minuter tills den blir fast, men fortfarande krämig på ytan. Efter det är det bara att fördela keson och hälften av bären i mitten av omeletten och vika den ena halvan över den andra. Toppa med resten av bären och servera direkt, lätt som en plätt, eller jag menar lätt som en omelett!


Bäromelett med keso.
Källa:
Fitness Magazine.Hoppas det smakar,
Hejdå!

Biceps och rygg, och lite boxning! (och så tips)

| Postat i: Träning
0
♥ Fredag klockan 22:50 ♥

Hej!

Var ju ledig idag och det hade jag verkligen sett fram emot då jag kunde åka till gymmet tidigt. Körde ett hårdare pass än vanligt med störst fokus på biceps. Testade även att boxas lite, det var kul.
Körde lite nya övningar också, tips på några av dem nedan! (Från styrkeprogrammet.se). Bicepscurlen med curlstång var tung, även fast man inte hade några vikter på stången, ett plus att man också tränar underarmar.
 
Rodd med stång mellan benen

Aktiverade muskelgrupper:
övre rygg, biceps.

Utförande: Lägg på önskad vikt i form av viktskivor på stångens ena ände. Ställ dig nu med samma ände mellan benen och fatta stångens ände längst ut med händerna. Böj lätt på benen och böj fram ryggen till ett läge där ryggen är parallell med marken. Håll ryggen rak och dra nu stången mot naveln genom att försöka dra ihop skuldrorna mot varandra. Släpp fram axlarna på nervägen.
Tänk på att inte kröka ryggen och att inte dra med armarna utan med ryggen.

Länk för att se övningen: http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/415


Rodd m. stång mellan benen.


Framåtlutande bicepscurl med curlstång

Aktiverade muskelgrupper: biceps, underarmar.

Utförande: Låt stången hänga i armarna och böj dig framåt. Lägg armbågarna mot knäna och lyft upp stången mot bröstet utan att ändra position.

Länk för att se övningen: http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/91


Framåtlutande bicepscurl med curlstång.Hejdå!

En roligare 70 % choklad för unnsamma dagar

| Postat i:
0
♥ Torsdag klockan 18:39 ♥

Hej!

Hur ofta går man in på ICA och så är det smakprov på mat? Jo ganksa ofta. Ungefär en gång i veckan. Men man kan ställa sig en annan fråga: hur ofta går man in på ICA och så är det smakprov på choklad? OCH Ben N' Jerry glass (!) Det är ju när man har bestämt sig för att vara nyttig. Förstås. Man ska ju bli testad verkar det som. Det var mörk choklad som de bjöd på, och det är ju inte så farligt. En del tycker nog inte om mörk choklad men jag tycker faktiskt att det är rätt gott. Jag vill helst köra på minst 70 % choklad. Tycker man att det är tråkigt med en sådan så kommer här ett tips för dagar då du vill unna dig det lilla extra: Lindt's Creation Chocolate Mousse 70 % (bild nedan). Det är ju lite roligare än en vanlig 70 % choklad. 
Någon som har smakat den?


Lindt's Creation Chocolate Mousse 70 %


Hejdå!

MRL-pass! (Mage, rumpa, lår)

| Postat i: Träning
0
♥ Torsdag klockan 09:07 ♥

God morgon!

Igår gick jag som sagt på mitt första MRL-pass. Trodde att jag skulle lämna lokalen knäsvag men så blev det inte. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var jobbigt, för det var det verkligen. En del övningar var jäääklans jobbiga! Känner dock inte av någon träningsvärk men det kan ju bero på att jag var på ett bodypump-pass tidigare i veckan.Efter passet åkte jag upp till mormor och morfar och gjorde kokostoppar. Jag hade ett receptet från en LCHF-sida. Ja, vad ska jag säga. Det blev SMÖRIGT. Jag gjorde dubbelsats (en sats till mormor och en till mig) och då skulle det vara 1000 g smör (vilket antagligen inte stämde)! Kokosen simmade i smör! Jag fick sila bort smör och till slut lyckades jag knåda ihop kokosen till toppar och satte in de i ugnen. Det blev inte så jättegott, det blev väldigt smörigt men ur LCHF synpunkt var de nog perfekta! Angående mängden smör så är det något som har gått galet, det var då inte rätt mängd smör.


Hejdå!
Tips på styrketräningsövningar!

| Postat i: Träning
0
♥ Onsdag klockan 11:20 ♥

Hej!

Igår körde jag bröst, triceps och axlar. Det gick finfint, trots att jag hade varit på ett bodypump-pass dagen innan. Testade lite nya övningar som var riktigt nice och jobbiga! (Se nedan)


Raka tricepskick med stång

Den här var riktigt jobbig, men nice! För att se hur man utför övningen, klicka på länken nedan.

Akriverade muskelgrupper
1. triceps
2. övre rygg
3. axlar

Utförande
Stå framåtlutad med överkroppen i vågrätt position med en aning svank och med stången hängandes bakom benen. Lyft nu upp stången bakåt med raka armar.

Källa: http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/105


Liggande tricepspress från halsen

Den här övningen är också nice! För att se hur man utför övningen, klicka på länken nedan.

Aktiverade muskelgrupper
1. triceps

Utförande
Lägg dig på bänken och fatta en Z-stång med smal fattning. Håll armarna sträckta rakt ovanför bröstet. Bromsa ner mot halsen genom att böja i armbågsleden. Pressa nu upp stången igen till utgångspositionen.

Källa: http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/676

Som ni ser kommer båda övningarna från styrkeprogrammet.se. Det är en riktigt bra sida där du kan göra egna pass med övningar och skriva ut. Den är kanon så jag kan verkligen rekommendera den!


Ska gå på Mage-, rumpa-, lårpass idag. Har aldrig varit på det så vi får väl se om jag gillar det.
Hejdå!


Bodypump!

| Postat i: Träning
0
♥ Tisdag klockan 10:07 ♥

God morgon!

Igår var jag på ett bodypump-pass, och det var riktigt jobbigt vill jag lova! Särskilt dipsen och armhävningarna, alltså något jag behöver bli bättre på. På tal om dips så är det just triceps, men också axlar och bröst som jag ska träna idag efter skolan. Känner av lite lätt träningsvärk sedan passet igår men det är väl bra att träna idag då. Det är så bra att gå på sånna där pass som bodypump för då får man ju lite tips på övningar och så blir ju hela kroppen tränad (iaf på bodypump) good, good!
När jag kom hem till mamma igår testade jag att titta på thintervention på TV och jag tyckte inte alls att det verkade vara bra. En typisk amerikansk såpa med en massa tårar och tjafs (fånerier). Biggest loser Sverige gillade jag, där peppade man varann och var schyssta. Det är mycket roligare att titta på sånt en tjafs och krokodiltårar, tycker jag.

bodypump
Bodypump


Snart börjar min lektion (grafisk kommunikation C).
Hejdå!