Svar på kommentar: "Kan man äta gröt till både frukost och middag?"

| Postat i: Recept, tips om träning, kost & hälsa, Svar på kommentar, Träning
4
ErikaJKan man äta gröt både till frukost och middag? Jag äter gröt till frukost blandat med frön, kanel och havremjölk. Och ett ägg. 
Jag äter lunch och middag på jobbet. Lunch typ kyckling och ris eller kyckling med kokta grönsaker . Ibland serveras det ingen bra middag på jobbet och då tänker jag mig att jag lika gärna kan äta gröt. Men då blir det kanske för mycket kolhydrater och för lite protein. Men det skulle vara bra att ha ett mål som är hyfsat nyttigt lätt att fixa som alltid finns i skafferiet. Jag avskyr att laga mat.

Svar: Jag förutsätter att det är havregrynsgröt du menar nu. Det är i alla fall gröten jag rekommenderar då den innehåller långsamma kolhydrater som stabiliserar blodsockernivån.
 
Ja, du kan äta gröt till både frukost och middag. Det som händer efter ett tag är väl att du riskerar att bli hyfsat less på det, hehe. Men se till att i så fall lägga till en proteinkälla. Det kan exempelvis vara kvarg i gröten eller en proteinshake.

Dessutom finns det många sätt att variera gröten: exempelvis med frön som du själv skriver, men även jordnötssmör, kokosflarn, kanel och bär är riktigt gott att ha i gröten. För att att hålla dig mätt länge kan du med fördel blanda ner kokosfett (till exempel det ekologiska märket Kung Markatta).
 
Angånde det du skriver om att du inte gillar att göra mat så kan jag tipsa dig om att göra storkok. Då slipper du laga mat varje dag utan kan bara ta fram en matlåda ur frysen, hur bekvämt som helst! 
 
 
 
Hittills till Svar på kommentar: "Kan man äta gröt till både frukost och middag?"


ErikaJ

Tack för svar. Självklart var det havregrynsgröt jag menade, eller gröt gjord på rågflingor.
Jag gör storkok ibland men ibland får jag inte ihop tiden bara. Och jag är ingen matälskare tyvärr. Föredrar mellanmål.

Svar: Okej, jag förstår :) ibland är det svårt att få tiden att räcka till!
Sandra

Emma

Vilken fin blogg! Havregrynsgröt = bästa frukosten! Kul med många olika variationer! :)

Svar: Tack så mycket! :) Eller hur! Gott och nyttigt ;) Ja det är det som är så bra med gröt, att man kan variera efter tycke och smak! :)
Sandra


URL: http://runnergirl.blogg.se
kaffehörnan

Vad gott de ser ut

Svar: Hehe ja nästan så man längtar tills imorgon när man får äta frukost :)
Sandra


URL: http://www.kaffehornan.se
kaffehörnan

Sen är du fit med

Svar: Tack så mycket!
Sandra


URL: http://www.kaffehornan.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: