Viktigt att träningen går som en kurva!

| Postat i: Träning
0
Jag har besökt en naprapat tre gånger nu för att jag är "sne" i kroppen. Med mycket träning på det så blir det ju inte såklart bättre. Tvärtom så blir det svårare att rätta till ju mer man tränar. Min naprapat trodde att orsaken till att jag har blivit sne beror på att jag har tränat alldeles för mycket och för hårt. När jag tänker så håller jag med. Jag tränar ständigt stenhårt och siktar alltid efter tyngre vikter eller fler reps. Not so good.
Man kan tänka sig träningen som en kurva: tränar man ofta och hårt är det bra att inågra veckor går ner i vikter och ligger där några veckor. Så att man inte övertränar. Sedan trappar man upp i kurvan och kör tyngre igen.

Så det jag har framför mig nu är två (av tre) veckors lättare träning. Alltså med lättare vikter. Och sedan kommer jag att trappa upp träningen och träna tyngre. Inte jättekul kan jag ju säga eftersom det är mycket roligare att träna jättehårt. Men i längden så har det mer fördelar än nackdelar att lyssna på sin kropp (och naprapat..ehe!) och låta kroppen tränas på det sätt som är mest skonsamt.

HÄR har ni en länk till en bra artikel om överträning.
 
"Glöm inte att det inte är den som tränar hårdast som blir bäst. Utan den som tränar smartast!" 
 
Efter besöken hos min naprapat har jag förstått vikten av att stretcha också. Det kommer jag att skriva om i ett annat inlägg. Håll utkik!

 
Hittills till Viktigt att träningen går som en kurva!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: