Recept: Världens bästa och godaste gröt

| Postat i: Träning
1
 
Fredag 2/8 klockan 12:00

Tja! Härligt med fredag va? Jag tänkte tipsa er om hur jag gör min standard-morgongröt som innehåller så mycket att det knappt är en gröt längre! Vill ju inte att ni ska gå miste om något så bra och gott..!
 
Jag blandar 1 dl havregryn med 2 dl vatten. Sedan värmer jag gröten i mikron tills gröten har börjat blivit "grötig" men ändå inte är riktigt klar.
 
Då blandar jag i 3 st äggvitor. Jag köper äggvita på burk (det ser fruktansvärt äckligt ut!) för att inte slösa bort en massa ägg. 1 dl äggvita brukar motsvara 3 äggvitor. Sedan in med gröten i mikron igen. Det är viktigt att man inte tokvärmer gröten nu, för då stelnar äggvitan och då blir det som att ha ett kokt ägg i gröten. Blä. Blanda på bah så blir det bra!

Nu är det dags för smaskens! Jag blandar ner en sked kokosolja (bra fettkälla som mättar och just den här sortens fett sätter sig inte på kroppen utan används som  energi i stället). Sedan i med blåbär och hallon, kvarg och jordnötssmör. 
 
Jag blandar ihop allt och toppar med linfrön, kanel och kardemumma. Kardemumma är faktiskt riktigt jäkla gott att ha på gröten!
 
Jag måste passa på att tipsa om världens godaste jordnötssmör att ha i gröten, den är så jäkla god med små jordnötsbitar i, crunchy, mm!

 


Hittills till Recept: Världens bästa och godaste gröt


Erika J.

Jag älskar gröt så det måste provas.

Svar: Ja gör det, den rekommenderas verkligen! :)
Sandra
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: