Löptur i skönt väder!

| Postat i: Träning
0
♥ Söndag den 29/5 klockan 21:58 ♥

Tja!

Dagen började grå och trist, men mot kvällen blev det riktigt härligt väder så jag blev sugen på en löptur! Tog bilen till ett riktigt fint och bra spår i skogsmiljö, en bit från mig. Det känns så skönt så här efteråt!
Jag har införskaffat mig en ny mobil: en HTC Incredible S, I love it! Har laddat ner en träningsapp som heter "JoggKompis." Eftersom min telefon behövde laddas så kunde jag tyvärr inte använda den. Men vad du kan bli hjälpt av den är bl a att du kan se karta, tempo och distans medan du tränar. Läs mer om den här.

Imorgon blir det styrketräning: biceps och rygg!
Hejdå!Kommer igång med träningen!

| Postat i: Träning
0
♥ Söndag den 15/5 klockan 21:12 ♥

Hej!

Hela Sverige, och förmodligen Finland (och för att inte tala om Facebook) andas hockey! Är inget hockey-fan själv men visst är det spännande om vilka som vinner, vi eller grannlandet!

Det känns som jag har börjat komma igång med träningen den här veckan i alla fall! Det blev tre styrketräningspass: biceps och rygg, ben och mage, bröst triceps och axlar. Jag var desstom på en promenad i ett fint spår för några dagar sedan, gick lite över 6 km.
Ser fram emot nästa vecka, träning står på listan! Är fasen sugen på en löptur nu, men det är väl lite väl sent för det nu, haha.
Hejdå!

Att bli inspirerad och peppad

| Postat i: Träning
0
♥ Måndag den 9/5 klockan 13:09 ♥

Hej!

Solen skiner, himlen är blå och alla verkar nöjda över det nya vädret, liksom jag!

Härom veckan var jag och familjen på Galtström café och restaurang. Inte nog med att det är hur fin miljö som helst där ute så hade dom en LCHF-kväll; bestående av en god LCHF-meny och sedan en föreläsning om LCHF-kost. Det var intressant och peppande! Dessutom fick jag ett recept på en LCHF-proteindrink dom jag ska testa idag. Inga jävla frukter här inte! Jag återkommer vad jag tycker om proteindrinken när jag har testat den.
Galtströms Café & Restaurang arbetar tillsammans med kostrådgivare Dag ett för att sprida budskapet om lågkolhydratkost. På dag ett's webbsida kan du läsa om sockerberoende, få tips på LCHF-recept m.m.

Efter skolan idag drar jag till gymmet och kör ett rygg- och bicepspass. Det är så svårt att komma igång med träningen igen när man inte har tränat på länge, men nu jäklar kör vi!!
Man mår bättre såväl psykiskt som fysiskt när man tränar, och det är väl ingen nyhet. Men jag tror också att en sak som nyttig kost går bättre att hålla om man tränar, eftersom kost och träning går hand i hand. Varför ska det då vara så svårt att komma igång med träningen?!

Jag fick den här boken av mamma för ett tag sedan, och jag kan verkligen rekommendera den! Man får tips och instruktioner på olika styrketräningsövningar och så är det tydliga bilder och beskrivningar på vilka muskler som används.


Styrketräning - en anatomisk guide, finns bl a på Adlibris.seHejdå!