Filmrecension: Mutants

| Postat i: Foto & Film
2
♥ Torsdag den 10/3 klockan 21:30 ♥

Hej!

Den andra filmen som jag och brorsan såg igår (9/3) var "Mutants."

Skådespelare: Francis Renaud, Dida Diafat, Hélene de Fougerolles, Maria-Shone Conde

Regissör: David Morlet

Genre: Drama, Sci-Fi, Skräck

Handling: Den slutliga pandemin har nått Europa. Inget verkar kunna stoppa det muterade viruset som sprids och förvandlar människor till primitiva och blodtörstiga varelser. Två överlevande, Marco och Sonia, beger sig till en hemlig militär forskningsstation i ett ödsligt bergsområde för att få hjälp. Men på väg till forskningsstationen blir Marco smittad och börja sakta men säkert förvandlas. Sonia som väntar deras gemensamma barn står nu inför det faktum att hon förr eller senare måste slåss mot sin värsta fiende, mannen hon älskar.

Källa: lovefilm.se


Jag tycker...


När filmen började och namn efter namn med icke-engelsk karaktär träder fram förstår jag med avsmak att det inte är en film med engelsk tal. Först tror jag att det är en spansk film, men det visar sig att det är en fransk film. Vi vet redan att spanjorerna kan göra skräckfilm, men fransmännen är inte helt bakom flötet de heller. Den absolut otäckaste, hemskaste och mest motbjudande film jag någonsin sett är faktiskt fransk. Och låt oss inte glömma filmen "Them," som är en bra film med en bra känsla.
Just känsla bjuder Mutants på. En förjävla äcklig känsla för att uttryckas tydligt. Musiken, bildbytena, och mutanterna själva. Mutants är kall, rå och psykisk jobbig. Dramaturgiskt sätt så tycker jag att den är annorlunda, allt händer här och nu.
Ska jag vara ärlig så tyckte jag att det var skönt när filmen tog slut. Jag gillar inte den här sortens obehagliga filmer. Eftersom det var sen natt när filmen tog slut så ville jag inte att detta skulle vara det sista jag såg, så jag slog på "Sunes jul," en jäkla omväxling. Haha!


Det är svårt att ge den här filmen ett betyg eftersom den är väldigt välgjord, men verkligen inte min typ av film. Jag får ta hänsyn till att den ändå är bra gjord.

Mitt betyg
1 = Dålig, Inte sevärd
2 = Dålig, men sevärd
3 = Bra
4 = Riktigt bra
5 = En av de bästa filmerna som gjorts


Mutants - obehaglig och välgjord.


Hejdå!
Hittills till Filmrecension: Mutants


Moster

Hej! Ville tipsa om en bra skräckis som faktiskt känns lite verklighetstrogen.Den heter Frozen här i USA, http://en.wikipedia.org/wiki/Frozen_(2010_American_film)Den var helt OK och lagom läskig utan att vara fjantig!


URL: http://www.swedeinflorida.blogspot.com/
Sandra

SV: Hej! Tack för tipset, tror jag har läst om den eller sett trailern faktiskt, ska nog ta och se den någon dag! :)

Kram!


URL: http://nannasnowblack.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: